How Much You Need To Expect You'll Pay For A Good Tüp Bebek Sonrası Hamilelik
How Much You Need To Expect You'll Pay For A Good Tüp Bebek Sonrası Hamilelik
Blog Article
Tüp bebek uygulamasında ilaçlarla yeterli büyüklüğe getirilen yumurtalar genellikle vajinal yolla duruma göre abdominal yolla anestezi ile sedasyon altında steril koşullarda 15 dakika suren OPU dediğimiz bir işlemle yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.
Embriyo transfer işleminde hasta muayene pozisyonunda yatırılır. Vajina ve rahim ağzı salgıları embriyoların beslendiği, steril kültür sıvıları ile temizlenir. Ardından özel yumuşak kateterler kullanılarak ultrason eşliğinde embriyolar anne rahmine yerleştirilir.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
Bu işlem sırasına endometrium bölgesinin hekim tarafından sağlıklı bir şekilde görülebilmesi gerekiyor. Bu nedenle mesanenin dolu olması istenir. Hasta işlem öncesinde bol miktarda sıvı almalı ve tuvalete gitmemelidir.
3'10 fazla yumurtanın üretilmesi sonucunda ikiz ya da çoklu gebelik meydana gelebilir. Ancak bu durum, anne ve babanın inisiyatifi ile birlikte doktor tarafından kararlaştırılır.
Erkeklerin sperm sayılarının azaldığı ve sperm hareketliliğinin az olduğu durumlarda uygulanır.
Embriyolar five gün boyunca takip edilir, eğer taze transfer yapılacaksa five.güne ulaşmış embriyolar transfer edilir. Dondurulmuş embriyo transferi yapılacaksa; embriyolar dondurulur bir sonraki ay transfer edilir.
Yapılan ultrason ile yumurtalık reservi, yumurtalıklar içinde herhangi bir kist olup olmadığı, rahmin yapısı, miyom veya doğuştan olan anormalliklerin varlığı ve rahim iç tabakasında miyom veya polip gibi yer kaplayan oluşumların varlığı değerlendirilir.
konusu olmuştur. Eğer erkekte ciddi bir sperm sorunu varsa Polycystic Ovary Syndrome aşılama tedavisi yapılmadan direkt olarak tüp bebek tedavisi yapılabilir.
Bu işlem genellikle hafif sedasyon altında gerçekleştirilir ve vajinal ultrason eşliğinde yapılır.
Bu aşamadan sonra transferi gerçekleşen embriyoların rahim duvarına sağlıklı bir şekilde tutunması ve gebeliğin başlaması beklenir.
Aşılama tedavisinde de tüp bebek tedavisinde olduğu gibi üreme hücrelerinin gelişimini desteklemek amacıyla ilaç tedavisi uygulanabilmektedir. Bu ilaç tedavilerinin amacı anne adayının yumurtalıklarının uyarılmasıyla nitelikli ve sayıca fazla yumurta hücreleri elde edebilmektir.
İlaç kullanımı devam ederken bir yandan da yumurtaların gelişimi takip edilir. Yumurtaların great olgunluğa erişip erişmediği ultrason ile rahatlıkla takip edilebiliyor ve bu takip aşaması kadın için zorlayıcı olmuyor.
Embriyo transferinin herhangi bir acı, sızı, ağrı ya da krampa neden olmaması nedeniyle işlem öncesinde anestezi uygulaması yapılmasına da gerek olmaz. ÇAlright ender durumlarda lokal anesteziye ihtiyaç olduğu bilgisini aktaralım.
Bu yöntemin standard ilişkiye göre avantajı hareket, şekil ve kalite açısından en iyi spermler direkt olarak rahim içine enjekte edilir. Elbette bu işlem kadın için de daha takibi yapılıp hazır hale Polycystic Ovary Syndrome gelen yumurtalama döneminde yapılır.